Лагос, обичам те

Случвало ли ви се е да се влюбите в място? Аз се влюбих от пръв поглед. Заобичах въздуха, плажа, пясъка, скалите, атмосферата, храната, забавленията и необятния океан. И бях толкова заслепена, че не обърнах особено внимание на хората, а те са добри и гостоприемни.

Лагос (Лагуш) е разположен на югозападното крайбрежие на Алгарве, близо до устието на р. Бенсафрим и Атлантическия океан, в южната част на Португалия. Един от емблематичните курорти в Алгарве. Туристическо място, но запазвило автентичен дух и култура. Пристанищен град с всичката романтика, която съпътства това.

Старият град с малките си калдъръмени улички, живописни площади и малки църкви прави градът наистина автентичен.

Оранжевите скали и пясъчни заливи правят плажовете неповторими.

Това е най-красивото и най-вълшебното място, на което съм била.

Най-красивите и най-диви плажове, които съм виждала.

Най-чудатите, живописни скални образувания и подводни пещери.

Те бяха причината отново да се кача на каяк. А това преживяване може да се конкурира единствено с рафтинга по бързеите на р.Струма.

Това беше и последното нещо, което ме накара да се почувствам наистина жива и безотговорно свободна. От позицията на времето, сега си обещавам да правя повече такива авантюристични щуротии. За да имам какво да си спомням и какво да преживявам отново, когато някой ден тези щуротии не са по физическите ми сили.

В Лагос беше и моята първа среща с океана. Усетих огромна разлика между морето, с което съм свикнала и необяснимата, засмукваща сила на океана. Това е неописуемо чувство. Енергия, която авторитарно ти показва, че напълно властва над теб, а ти доброволно се предаваш в ръцете на водата. Голяма лудост.

Лагос е незабравимо и много специално преживяване за мен.

Ако имам право само на още едно пътуване, ще се върна там.