Идеи за Вашата сватба - част 3

Откъде да започна?

Организацията на една сватба изисква много време. Ако не можете да отделите достатъчно такова, доверете се на сватбена агенция, която да ви насочи към подходящите идеи, локации и специалисти. Съветът ми, ако нямате сантимент към някоя конкретна дата, е да започнете организацията от избора на ресторант. Когато харесате Вашето място, продължете проучването със специалистите, които ще ангажирате, а именно – водещ, DJ, фотограф, видеограф.

Перфектният график

Може да не ви се вярва, но графикът е едно от най-важните неща, за които трябва да помислите. Най-добре, е графикът да бъде структуриран от специалист – сватбен агент. Но няма да сбъркате, ако се допитате и до Вашия фотограф. Повечето професионалисти в бранша могат да ви посъветват как да разпределите времето си.

Няколко съвета от мен:

-         Не запазвайте твърде ранен час за ритуална зала, защото спрямо него ще бъде структуриран целият ви график.

-         Предвидете време за придвижване и паркиране между различните локации.

-         Не оставяйте гостите да ви чакат твърде дълго.

-         В най-горещия часови диапазон през летните месеци (особено юли и август) 14-16h е добре да се случват ритуали на закрито (църковен).

-         Времето, отделено за фотосесия, е най-добре да е в късната част на деня – непосредствено преди празненството в ресторанта.



Съвети към гостите

Помолете гостите си да бъдат активни участници в сватбения Ви ден. Да помагат, когато е необходимо, а когато не е – да се наслаждават, забавляват и танцуват!

Би било чудесно, ако по време на ритуалите – в църквата, изнесената церемония, ритуалите, които съпътстват програмата в ресторанта, гостите просто да се наслаждават на случващото се. Много често в тези динамични ситуации ни се налага да се конкурираме с баби, лели, чичовци и всички други гости, които са решили да снимат. Разбираме тяхната отдаденост и желание. Стараем се да бъдем внимателни и търпеливи. Но наистина понякога ще е по-лесно ако снимащите сме по-малко, защото ще имаме повече гледни точки, а вие – по-добри снимки.

Шаферки

Дали да има шаферки или не, решава булката. Те, разбира се, не са задължителни, но често съпътстват сватбите. Шаферките придават още обаяние, колорит и красота в този ден. Относно роклите, бих ви посъветвала да изберете цвят, а моделите да са различни, за да могат момичетата да се чувстват добре, като изберат най-подходящата кройка, според фигурите и предпочитанията си. Така хем ще носят „цвета” на сватбата, хем ще се чувстват уникални!


Шаферите

Приятелите, които ще помогнат на бъдещия женен мъж да изпусне напрежението и да се позабавлява като за последно.