Щури сватбени снимки

Смехът е здраве. Израз на вътрешно чувство на щастие и радост.

Според мен усмивката трябва да присъства възможно най-много в сватбения ден, за да отнема чувството на напрежение у младоженците и най-близките им хора. А причини за напрежение в този динамичен ден има много: от това, че трябва да се съобразяваме с важните часове за ритуалите, за които не бива да се закъснява, през това, че младоженците са център на внимание цял ден, до това, че са облечени нестандартно и много често неудобно.

Винаги има ситуации, които са непредвидени, понякога неловки, а най-често - просто забавни. Препоръчвам тези моменти да се изживеят с усмивка и дори с лека ирония.

Започнах тази тема във връзка с това, че много младоженци се притесняват как ще протече фотосесията им в сватбения ден. Много често те си мислят, че трябва да се държат неестествено и да правят неща, които са неприсъщи за тях. Това е в разрез с моите разбирания за снимки.

Държа, нещата, които се случват, да са максимално естествени, за да могат младоженците  да се чувстват добре, спокойни и уверени. И ако това включва повече щури снимки, отколкото стандартни, нямам нищо против.

Ето няколко примера за това как доброто настроение съпътства сватбените снимки:

  

Сватбен фотограф: Тони Перец