Моята първа фотоизложба в Нощта на театрите

В живота ни има преживявания, усещания и настроения, които не могат да бъдат обяснени с думи. Вярвам, че снимките могат да уловят тези мигове. С това искам да се оправдая, че вероятно думите няма да стигнат, за да разкажа историята на една сбъдната мечта. :)

Срещата ми с театъра продължава вече 8 години и все по-категорично се убеждавам, че е била най-осмислящата в живота ми досега. Най-взаимната и най-смисъл-имащата. Съвсем естествено се зароди желанието да започна да снимам случващото се на сцената. Когато пред теб се открива един нов свят, съвсем естествено е да искаш да го запечаташ и споделяш, да разказваш за него на когото видиш. А когато човек наистина желае нещо, се появяват съдбоносни възможности и хора, които да спомогнат сбъдването. Намериха се хора, които да ми гласуват доверие, и снимките започнаха да се случват. Вдъхновението идва от срещите ми с всички хора, замесени в творческия процес. Нямам предвид само познатите атьорски лица, които ще видите по снимките, а и хората, които не са "под светлините на прожекторите", но без чиято помощ магията няма да се случи! Вдъхновението идва от това да се докоснеш до пълната отдаденост на някой за някой, на някой за нещо. Няма по-красиво чувство от това да си отдаден!

Тази година Нощта на театрите ще се отбележи за трети път от Драматичен театър "Стоян Бъчваров" Варна. В нощта на театрите градовете се превръщат в сцени и за няколко часа животът придобива по-друг смисъл - по-духовен и по-красив. През нощта на театрите тази година Театърът във Варна ще бъде домакин на множество събития и ще бъде дом за поредица от снимки, запечатали много случки от сцената и зад кулисите. 

Надявам се, сами да се убедите, че там - на това място - има смисъл да бъдеш и да си отдаден.