Тематично парти за рожден ден

Няма да скрия, че вдъхновението ми дойде от няколко креативни и много отдадени майки, които сътвориха чудеса за своите деца на рождените дни, които бях поканена да заснема.

Все по-популярно е детското парти по случай рождения ден на най-специалния човек да има тема – идея, около която да се обединят украсата, игрите, тортата, дрехите, дори подаръците. Темата може да е нашумял анимационен герoй като: Спайдърмен, Батман, Принцеса София, Смърфовете; любим филм – Замръзналото кралство, Смело сърце, Ледена епоха, Пингвините от Мадагаскар; любима игра – Angry birds; любима книга – Пипи дългото чорапче, Хари Потър или вечните теми – пирати, принцеси, футбол, музика, фокуси.

Детските мании, мечти и идоли трябва само да се подкрепят, защото да вярваш и да си отдаден на нещо, е най-хубавото чувство!

Независимо каква е темата, организацията на такова парти е голямо и много ентусиазиращо забавление не само за най-малките.

Всичко това, скъпи родители, не е задължително да е свързано със значителни финансови средства. Със сигурност изисква малко повече време и организация, но малко старание и креативност могат да направят празника на вашето дете не просто страхотен, а незабравим и уникален.

Ще си позволя да дам няколко съвета и идеи, които могат да се окажат ключови за решението да направите такъв рожден ден:

1. Включете в подготовката причината за случващото се – самите рожденик/рожденичка.

Със сигурност това е най-ентусиазираният човек около този ден. Той/тя може да ви помогне не само с идеи, но и да се включи при изготвянето на поканите или приготвянето на тортата. Така ще дадете шанс на детето си да даде своя принос за неговото/нейното собствено парти.

2. Повече ръчно изработени декорации и/или торта. Това развинтва въображението и повишава ентусиазма. 

В интернет можете да намерите безброй идеи за изработване на най-различни парти аксесоари - знамена, флагчета, гирлянди, табелки, салфетки.

Малко цветна хартия, лепило или просто намерете цветен принтер - всичко, от което имате нужда, за да подготвите мястото на партито подобаващо.

3. Експериментирайте смело – има много иновативни идеи, които могат да се окажат по-удобни, практични и оригинални.

Например paper cake – хартиената торта, за която може да намерите в интернет хиляди шаблони.

http://www.things-to-make-and-do.co.uk/paper-and-card-projects/boxes/cake-slice-box.html

Тя е подходяща почерпка за децата в детската градина или в училище. Всяко парче от тортата е магическо чекмедже, от което излизат любимите лакомства. Освен това улеснява много с си пренасяне и удобното разпределение на парчетата. С такава торта никога няма да има сърдити, че някой не е получил по-голямо парче или парчето с най-атрактивна украса - просто всички могат да бъдат еднакви.

4. Един малък жест като значка, стикер или нещо за хапване е незабравима изненада и готин спомен от партито за всяко дете. Това би предизвикало големи усмивки и страхотен старт на купона.

5.Бутикова торта. Не малко са вълшебниците, които предлагат изработка на торта по зададена тема/георй.

Моят съвет е: Ако имате малко повече време и обичате да експериментирате в кухнята – пробвайте сами.

Подробни напътствия може да намерите тук: https://www.youtube.com/watch?v=Uumr8m89PGE

 

6. Подходяща дрешка/аксесоар, съобразени с темата. Това може да е просто една Батманска пелерина, пиратска шапка или тениска с щампа.

Снимки от детски рожден ден - тук: http://toniperec.com/Gallery/Category/8

Темата ще има продължение, а дотогава.. пуснете въображението да влезе у дома, а вдъхновението - да ви окуражи да направите своето Тематично парти.

Тони Перец